Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care îți poate oferi corpul pe care ți l-ai dorit mereu.

 

Știai că visele devin realitate la clinica noastră Loran Skin?

transfer grasime, lipofilling

Ce este transplatul de grăsime?

Transferul de grăsime, cunoscut și sub numele de lipofilling, este o procedură chirurgicală estetică care implică prelevarea de grăsime de la un pacient și transferarea acesteia într-o altă zonă a corpului unde este necesară umplerea sau remodelarea. Această procedură poate fi folosită pentru a umple ridurile, pliurile, gropițele și alte zone care au pierdut volumul și forma naturală din cauza îmbătrânirii, a scăderii în greutate sau a altor factori.

 

Procedura implică prelevarea de grăsime cu ajutorul unei canule subțiri, prin aspirare cu o seringă sau o mașină de lipoaspirație, din zonele în care există depozite de grăsime nedorite, cum ar fi abdomenul, coapsele sau șoldurile. Grăsimea este apoi purificată și pregătită pentru a fi injectată în zona țintă, folosind ace de injecție subțiri.

 

Lipofillingul este o procedură minim invazivă care nu necesită incizii și poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de cazul fiecărui pacient. Rezultatele procedurii sunt de obicei permanente și naturale, deoarece grăsimea transferată este prelevată din propriul corp al pacientului.

 

Cine este candidatul ideal?

Candidații potriviți pentru transplantul de grăsime sunt persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul prin adăugarea de volum sau contur într-o anumită zonă a corpului și care au depozite suficiente de grăsime în alte părți ale corpului, cum ar fi abdomenul sau coapsele, de unde poate fi prelevată grăsimea. De asemenea, este important ca aceste persoane să aibă o bună sănătate fizică și să nu sufere de boli care să le afecteze capacitatea de vindecare a corpului.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Pregătirea pentru o intervenție de transfer de grăsime începe cu o evaluare medicală completă, inclusiv analize de sânge și alte teste specifice, pentru a asigura că ești un candidat potrivit pentru această procedură. Înainte de intervenție, medicul va discuta cu tine despre așteptările tale și despre opțiunile de tratament.

 

De asemenea, înainte de intervenție, va trebui să urmezi unele instrucțiuni pentru a te pregăti pentru procedură. Acestea includ:

 • Să nu fumezi sau să eviți expunerea la fum de tutun cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenție. Fumatul poate afecta procesul de vindecare și poate crește riscul de complicații.
 • Să eviți medicamentele care subțiază sângele, cum ar fi aspirina și antiinflamatoarele nonsteroidiene (ibuprofen, naproxen) cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenție. Aceste medicamente pot crește riscul de sângerare și echimoze postoperatorii.
 • Să nu consumi alcool cu cel puțin 24 de ore înainte de intervenție.
 • Să iei medicamentele prescrise de medicul tău înainte de intervenție, dacă este cazul.

 

Este important să discuți cu medicul tău despre orice medicamente sau suplimente pe care le iei în mod regulat și să urmezi toate instrucțiunile pentru pregătirea pentru intervenție.

 

transplat grasime, lipofilling
Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

Vreau o consultație!

Etapele transferului de grăsime sunt următoarele:

 • Consultația inițială;
 • Evaluarea zonelor donatoare;
 • Colectarea grăsimii;
 • Procesarea grăsimii;
 • Injectarea grăsimii;
 • Monitorizarea și îngrijirea post-operatorie;

 

Este important să se evite exercițiile fizice intense și alte activități care pot solicita zona tratată în timpul perioadei de recuperare, iar pacientul trebuie să urmeze instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea și protejarea zonei tratate.

 

Înainte de operație, medicul va efectua o evaluare fizică și discută cu pacientul așteptările și dorințele acestuia. Pacientul trebuie să evite medicamentele care subțiază sângele, cum ar fi aspirina, înainte de operație. De asemenea, se recomandă evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool pentru a ajuta la reducerea riscurilor și la o recuperare mai rapidă.

 

În timpul operației, medicul va folosi o anestezie locală sau generală, în funcție de caz, pentru a preveni durerea. Prima etapă este colectarea grăsimii dintr-o altă parte a corpului, de obicei din abdomen, coapse sau fese, prin intermediul unei tehnici de liposucție. Grăsimea este apoi procesată și pregătită pentru injectare în zona dorită.

 

A doua etapă constă în injectarea grăsimii în zona dorită a corpului, cum ar fi fața, sâni sau fund. Medicul va folosi un ac subțire pentru a injecta grăsimea în mai multe straturi pentru a asigura o distribuție uniformă. Cantitatea de grăsime injectată poate varia în funcție de zona tratată și de cantitatea de grăsime disponibilă.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Perioada de recuperare după intervenția de transfer de grăsime poate varia în funcție de fiecare pacient și de cantitatea de grăsime transferată. În general, primele zile după intervenție pot fi destul de neplăcute, dar disconfortul poate fi controlat cu medicamente prescrise de medicul chirurg.

 

Este recomandat să se evite efortul fizic intens timp de câteva săptămâni după intervenție, dar este important să se facă mișcare ușoară și să se păstreze o poziție corectă pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea fluxului de sânge. Pacientul trebuie să urmeze instrucțiunile medicului privind îngrijirea zonelor de incizie și de prelevare a grăsimii pentru a preveni infecția și pentru a asigura o vindecare corespunzătoare.

 

Edemul (umflarea) este un efect secundar comun al intervenției de transfer de grăsime și poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de cantitatea de grăsime transferată. Este important să se evite expunerea excesivă la căldură și lumina solară directă în primele săptămâni după intervenție, deoarece acest lucru poate agrava edemul și poate afecta procesul de vindecare.

 

Rezultatele definitive ale intervenției pot fi observate după câteva luni, în funcție de ritmul de vindecare al fiecărui pacient. Este important să se mențină o dietă sănătoasă și un stil de viață activ după intervenție pentru a ajuta la menținerea formei corpului și la îmbunătățirea rezultatelor intervenției.

transplant grasime, lipofilling

Întrebări frecvente

 • Vor fi vizibile cicatricile?

Pentru a reduce la minimum cicatricile vizibile, chirurgul estetician plasează inciziile de transferul de grăsime în zone mai puțin vizibile sau ascunse, și în general sunt mici. În unele cazuri, datorită amplasării depozitelor de grăsime, inciziile pot fi plasate în zone mai expuse ale corpului. Factorii care influențează gradul de tăiere includ tehnica utilizată de chirurg și tendințele genetice ale pacientului. De obicei, cicatricile se vor estompa cu timpul și vor fi puțin vizibile, în special în cazul pacienților cu pielea mai deschisă la culoare. Cu toate acestea, persoanele cu pielea mai închisă la culoare pot prezenta cicatrici mai vizibile sau să aibă discromii, caracterizate prin pigmentarea excesivă sau insuficientă a pielii în zona inciziei. Este important să discuți cu chirurgul tău despre riscurile și așteptările legate de cicatrici, înainte de a decide să faci transferul de grăsime.

 

 • Ce așteptări să am de la procedură?

În general, procedura de transfer de grăsime sau lipofilling are ca scop îmbunătățirea conturului și volumului zonei tratate prin adăugarea de grăsime proprie. Este important să aveți așteptări realiste și să înțelegeți că rezultatele nu vor fi vizibile imediat după intervenție, deoarece va fi necesar să se aștepte până când umflarea și echimozele dispar. De asemenea, este important să știți că unele dintre celulele de grăsime transferate pot fi absorbite de corpul dumneavoastră, ceea ce poate afecta rezultatul final. Cu toate acestea, mulți pacienți sunt mulțumiți de rezultatele procedurii și consideră că aceasta a îmbunătățit semnificativ aspectul și conturul zonei tratate. Discutați cu medicul dumneavoastră estetician despre așteptările dumneavoastră și despre ceea ce puteți să vă așteptați în urma procedurii.

 

 • De ce factori depinde procesul de retenție a grăsimii?

Procesul de retenție a grăsimii depinde de mai mulți factori, atât ai pacientului, cât și ai medicului estetician. Printre factorii pacientului se numără vârsta, greutatea, comportamentele (fumat, consum de alcool sau droguri), calitatea grăsimii și zona de unde este recoltată, modul de compresie a zonei postoperatoriu și tipul de sport practicat. Factorii medicului includ zona aleasă pentru recoltarea grăsimii, modul de efectuare a liposucției, procesarea grăsimii, tehnica de injectare și indicatiile recomandate pacientului. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre acești factori pentru a maximiza succesul procedurii de transfer de grăsime.

Încă ai întrebări?
Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală

 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o consultație!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială

 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o consultație!
Discută cu medicul!

Vrei un corp de invidiat? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate