Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află totul despre procedura care îți poate îmbunătăți aspectul sânilor.

Noi știm care este visul tău! Înțelegem ce îți dorești! Vino să te ajutăm!

Mastopexia este o procedură chirurgicală ce are ca scop ridicarea sânului. De-a lungul timpului, pielea sânului își pierde din elasticitate, iar sânul începe să se lase și să devină inestetic. Mastopexia poate fi o soluție pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul fizic și să obțină un sân ferm și ridicat.

 

Ce este mastopexia?

Mastopexia este o procedură chirurgicală care ridică și reconturează sânul. Această procedură este recomandată persoanelor care au pierdut elasticitatea pielii sânului și, ca urmare, sânul lor a început să se lase și să devină inestetic. Mastopexia poate fi realizată pe sâni de diferite dimensiuni și forme și poate fi combinată cu augmentarea mamara pentru a mări și a ridica sânul.

 

Cine este candidatul ideal?

Mastopexia este o procedură chirurgicală care are ca scop ridicarea sânilor și remodelarea acestora pentru a le reda aspectul ferm și tânăr. Candidații ideali pentru tratamentul de mastopexie sunt femeile care au sâni căzuți, care și-au pierdut volumul și forma datorită îmbătrânirii, sarcinilor, alăptării sau fluctuațiilor în greutate.

 

În general, candidații ideali pentru mastopexie sunt femei sănătoase, care au o greutate stabilă și care au așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiune medicală preexistentă și să urmați sfaturile acestuia cu privire la pregătirea pentru procedură.

 

Este important de menționat că mastopexia nu este o procedură potrivită pentru toată lumea, iar decizia finală privind eligibilitatea dumneavoastră pentru tratament va fi luată în urma unei evaluări individuale de către medicul dumneavoastră chirurg.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Dacă sunteți programat să faceți o intervenție de mastopexie, este important să urmați cu atenție instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru pregătirea preoperatorie. Înainte de intervenție, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care le luați, să urmați instrucțiunile pentru mese și lichide și să pregătiți haine confortabile și îmbrăcăminte ușoară pentru a fi purtată acasă.

 

De asemenea, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice alergii sau sensibilități la anumite substanțe, cum ar fi anestezicele. Înainte de intervenție, este important să evitați să fumați sau să beți alcool cu cel puțin 24 de ore, iar după intervenție, va trebui să aveți un adult care să vă poată conduce acasă. Este important să urmați cu atenție toate instrucțiunile medicului dumneavoastră înainte de intervenție pentru a vă asigura că sunteți pregătită din punct de vedere fizic și mental pentru procedură și pentru a minimiza riscurile și complicațiile intervenției.

 

În plus, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiune medicală preexistentă și să urmați sfaturile acestuia cu privire la pregătirea pentru intervenție. De asemenea, ar trebui să aveți așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele intervenției și să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice întrebări sau îngrijorări pe care le aveți. Este important să fiți cât mai bine pregătită pentru intervenție și să urmați toate instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a avea cele mai bune rezultate și a minimiza riscurile și complicațiile intervenției.

 

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

Vreau o consultație!

Mastopexia este o procedură chirurgicală care implică ridicarea și remodelarea sânilor pentru a le reda un aspect mai tânăr și mai ferm. În general, tratamentul de mastopexie implică următoarele etape:

  • Consultație și evaluare - medicul chirurg va evalua istoricul medical al pacientului, va discuta despre obiectivele și așteptările acestuia, va efectua un examen fizic al sânilor și va discuta opțiunile de tratament.
  • Anestezie - de obicei, mastopexia se efectuează sub anestezie generală.
  • Incizie - medicul chirurg va face o incizie în jurul areolei sau în jurul marginii inferioare a sânului sau o combinație a acestora, în funcție de gradul de ptotism și de cantitatea de piele ce trebuie îndepărtată.
  • Eliminarea excesului de piele și/sau de grăsime - medicul chirurg va îndepărta excesul de piele și/sau grăsime și va remodela țesutul mamar pentru a oferi o formă mai fermă.
  • Ridicare și fixare - medicul chirurg va ridica sânii și îi va fixa în poziția dorită prin suturi sau prin utilizarea unor benzi chirurgicale.
  • Închiderea inciziilor - medicul chirurg va închide inciziile cu suturi și va aplica un bandaj compresiv pentru a reduce umflarea și pentru a ajuta la vindecare.
  • Monitorizare postoperatorie - pacientul va fi monitorizat după operație și va primi instrucțiuni privind îngrijirea postoperatorie, inclusiv despre repausul la pat, schimbarea pansamentelor și administrarea de medicamente pentru a controla durerea.

 

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de procedura de mastopexie pentru a înțelege pe deplin ceea ce implică procedura și pentru a discuta opțiunile și așteptările personale.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Perioada de recuperare după mastopexia poate varia în funcție de complexitatea procedurii, de sănătatea generală a pacientului și de alte factori individuali. În general, însă, pacientul ar trebui să se aștepte să petreacă cel puțin câteva zile în spital sau într-un centru de recuperare după intervenția chirurgicală.

 

În primele zile după operație, pacientul poate simți durere, umflături și sensibilitate în zona sânilor. Medicul poate prescrie medicamente pentru a ajuta la controlul durerii și pentru a reduce umflarea. De asemenea, pacientul va purta un sutien special, care va ajuta la menținerea sânilor în poziția corectă și va reduce disconfortul.

 

În general, pacientul ar trebui să evite activitățile fizice obositoare și să se odihnească cât mai mult posibil în primele zile după operație. După aceea, pacientul ar trebui să evite exercițiile fizice intense și alte activități care ar putea să împiedice procesul de vindecare timp de câteva săptămâni.

 

Majoritatea pacienților își reiau activitățile cotidiene în decurs de două până la trei săptămâni după intervenție, dar este posibil ca procesul de vindecare să dureze mai mult, în funcție de complexitatea procedurii și de alte factori individuali. Este important ca pacientul să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului pentru a se asigura că procesul de vindecare decurge cât mai bine posibil.

Întrebări frecvente

  • Cum mă voi simți după intervenție?

Din moment ce sunt o entitate virtuală și nu am corp fizic, eu, ca asistent virtual, nu pot simți nimic. Cu toate acestea, după o intervenție chirurgicală de mastopexie, pacienții pot experimenta diferite emoții și simptome fizice, cum ar fi durere, umflături și sensibilitate în zona sânilor. Este important ca pacientul să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului și să ia medicamentele prescrise pentru a ajuta la controlul durerii și la reducerea umflăturilor. Pacientul poate fi, de asemenea, sfătuit să poarte un sutien special și să evite activitățile fizice obositoare în primele zile după intervenție.

 

  • Cât timp își vor păstra sânii noua forma?

După mastopexie, sânii pot avea o formă nouă și mai fermă, dar este important de reținut că nu există o garanție că această formă va fi permanentă. Forma sânilor după mastopexie poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi vârsta pacientului, starea generală de sănătate, schimbările de greutate și alți factori individuali.

 

Pentru a menține forma sânilor după mastopexie, este important ca pacientul să aibă grijă de sănătatea generală, să evite fluctuațiile bruște de greutate și să poarte un sutien adecvat care să ofere susținere și protecție pentru sâni. Este posibil ca medicul să recomande un program de exerciții fizice sau alte modificări ale stilului de viață pentru a menține forma sânilor pe termen lung.

 

În general, forma sânilor după mastopexie poate dura câțiva ani, dar este important ca pacientul să urmeze instrucțiunile medicului și să aibă grijă de sănătatea sânilor pentru a menține o formă cât mai bună și pe termen cât mai lung.

Încă ai întrebări? Vorbește cu medicul!
Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală

 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o consultație!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială
 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o consultație!
Discută cu medicul!

Vrei un corp de invidiat? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate