Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care îți poate schimba complet corpul.

 

 

Și tu îți dorești să obții corpul la care ai visat mereu?

Ce este lipoaspirația?

Lipoaspirația este o procedură chirurgicală minim invazivă care implică îndepărtarea țesutului adipos din zonele cu depozite de grăsime nedorite ale corpului. Aceste zone pot include abdomenul, șoldurile, coapsele, genunchii, bărbia și gâtul, brațele și spatele. Lipoaspirația poate fi realizată pe mai multe zone ale corpului în același timp sau pe o singură zonă.

 

Procedura implică inserarea unor tuburi subțiri, numite canule, prin incizii mici în piele. Canulele sunt utilizate pentru a aspira grăsimea în exces din zonele selectate ale corpului, modelând astfel conturul acestuia și îmbunătățind aspectul estetic.

 

Deși lipoaspirația este o procedură minim invazivă, aceasta este totuși o intervenție chirurgicală și trebuie efectuată de un chirurg plastician calificat și experimentat. Este important să găsiți un chirurg cu experiență în lipoaspirație și să discutați cu el/ea despre așteptările dumneavoastră și opțiunile disponibile.

 

Dacă sunteți nemulțumit de aspectul zonelor cu straturi de grăsime nedorite, lipoaspirația poate fi o opțiune de tratament pentru tine. Lipoaspirația, cunoscută și sub denumirea de liposucție, este o procedură cosmetică care implică îndepărtarea grăsimii din diferite zone ale corpului. Aceasta poate fi o soluție pentru persoanele care se luptă să elimine grăsimea prin dietă și exerciții fizice.

 

Cine este candidatul potrivit pentru lipoaspirație?

Lipoaspirația este o opțiune pentru persoanele care sunt în general sănătoase și care se luptă să elimine grăsimea în exces din anumite zone ale corpului prin dietă și exerciții fizice. Este important să aii așteptări realiste și să fii realist în ceea ce privește rezultatele pe care le poți obține prin lipoaspirație.

 

De asemenea, candidații ideali pentru lipoaspirație trebuie să aibă:

 • Vârsta de cel puțin 18 ani ;
 • Greutate stabilă și în limitele normale pentru înălțimea și vârsta lor;
 • Zone specifice ale corpului cu depozite de grăsime nedorite care nu răspund la diete și exerciții fizice;
 • Piele elastică și tonifiat pentru a se adapta noilor contururi ale corpului după îndepărtarea grăsimii.

Este important să discutați cu chirurgul dumneavoastră despre orice probleme medicale sau medicamente pe care le luați înainte de a decide să vă faceți o lipoaspirație. Persoanele cu probleme de coagulare a sângelui sau cu afecțiuni de sănătate precum diabetul, boli de inimă sau boli de piele pot fi excluse din procedură sau pot necesita aprobarea medicului lor înainte de a fi considerați pentru lipoaspirație.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Pregătirea pentru lipoaspirație este esențială pentru a vă asigura că sunteți pregătit fizic și mental pentru procedură și recuperare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de procedură:

 • Găsiți un chirurg plastician experimentat și certificat și discutați cu el/ea despre așteptările dumneavoastră și opțiunile disponibile;
 • Discutați cu chirurgul despre medicațiile pe care le luați și despre orice probleme medicale pe care le aveți;
 • Urmați o dietă sănătoasă și echilibrată și continuați să faceți exerciții fizice pentru a vă menține greutatea în limitele normale pentru înălțimea și vârsta dumneavoastră.

 

În plus, medicul dumneavoastră vă poate oferi instrucțiuni specifice pentru pregătirea pentru procedură, cum ar fi:

 • Oprirea anumitor medicamente sau suplimente alimentare cu cel puțin două săptămâni înainte de procedură;
 • Evitarea mâncării sau băuturilor cu cel puțin opt ore înainte de procedură;
 • Îmbrăcarea în haine confortabile și lejere în ziua procedurii.

 

lipoaspirație, liposucție

 

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

liposucție, lipoaspirație
Vreau o consultație!

 

 

Tratamentul de lipoaspirație implică mai multe etape, care pot varia în funcție de preferințele și nevoile pacientului, precum și de experiența și tehnicile chirurgului plastician. În general, etapele tratamentului de lipoaspirație includ:

 • Evaluarea preliminară: În această etapă, pacientul se întâlnește cu chirurgul plastician pentru a discuta motivele pentru care dorește să facă lipoaspirație și pentru a determina dacă este un candidat potrivit pentru procedură. În general, chirurgul va evalua greutatea, starea generală de sănătate și istoricul medical al pacientului pentru a determina dacă lipoaspirația este o opțiune viabilă de tratament.
 • Planificarea procedurii: După evaluarea preliminară, chirurgul va discuta cu pacientul opțiunile de tratament și va planifica procedura în detaliu. În general, acest lucru va include stabilirea zonelor de tratament, tehnicile chirurgicale care vor fi utilizate și anestezia care va fi administrată.
 • Procedura propriu-zisă: În timpul procedurii, pacientul va fi sedat cu anestezie generală sau anestezie locală cu sedare, iar chirurgul va face incizii mici în zona de tratament. Apoi, un tub subțire numit canulă va fi introdus prin incizie și va fi utilizat pentru a aspira grăsimea în exces din zona de tratament.
 • Recuperarea postoperatorie: După procedură, pacientul va fi plasat într-o perioadă de recuperare pentru a se asigura că se recuperează în siguranță și pentru a reduce riscul de complicații. Aceasta poate include purtarea de haine de compresie, administrarea de medicamente pentru durere și evitarea exercițiilor fizice intense timp de câteva săptămâni.
 • Urmărirea: După recuperare, pacientul se întâlnește cu chirurgul plastician pentru a evalua rezultatele și pentru a discuta orice probleme sau întrebări legate de procedura. De asemenea, chirurgul poate recomanda intervenții ulterioare, cum ar fi liftingul de corp sau conturarea cu laser, pentru a maximiza rezultatele.

 

Este important să discutați cu chirurgul plastician cu privire la etapele specifice ale tratamentului de lipoaspirație și să urmați cu strictețe instrucțiunile sale pentru a reduce riscul de complicații și pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Recuperarea după lipoaspirație poate dura câteva săptămâni și poate fi inconfortabilă. Este important să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră și să acordați suficient timp pentru recuperare pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate posibile.

 

Iată câteva lucruri de luat în considerare în timpul perioadei de recuperare:

 • Medicamente pentru durere: medicul dumneavoastră poate prescrie medicamente pentru durere pentru a vă ajuta să gestionați disconfortul în timpul recuperării.
 • Compresie: veți fi instruit să purtați haine de compresie timp de câteva săptămâni după procedură pentru a ajuta la reducerea umflăturii și a echilibrării zonei de tratament.
 • Activități fizice: medicul dumneavoastră vă poate sfătui să faceți o pauză de la exercițiile fizice intense timp de câteva săptămâni după procedură și să vă limitați la activități ușoare, cum ar fi plimbările scurte.
 • Alimentație: este important să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată în timpul recuperării și să vă asigurați că vă hidratați adecvat pentru a ajuta la vindecare.

Este important să menționați orice simptome neobișnuite sau probleme medicale care apar în timpul recuperării medicului dumneavoastră, cum ar fi durere severă, febră sau sângerare.

lipoaspiratie, liposuctie

Întrebări frecvente

 • Aspectul estetic se poate îmbunătăți?

Intervenția de lipoaspirație/liposucție este o opțiune populară pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic prin eliminarea grăsimii. Cu toate acestea, este important să înțelegi că această procedură nu este o soluție miraculoasă pentru pierderea în greutate și că rezultatele sunt mai semnificative la pacienții care se angajează într-un stil de viață activ și sănătos. Candidații ideali pentru lipoaspirație/liposucție sunt femeile cu depozite de grăsime la suprafața pielii și persoanele care se confruntă cu depuneri persistente de grăsime în anumite zone ale corpului (cum ar fi abdomenul, coapsele, picioarele, brațele, genunchii, gambele sau gleznele). Este important de menționat că lipoaspirația/liposucția nu este potrivită pentru persoanele obeze, deoarece grăsimea eliminată poate fi depusă din nou. În cazul persoanelor care au slăbit cu ajutorul chirurgiei bariatrice, lipoaspirația/liposucția poate fi o opțiune pentru a ajuta la remodelarea corpului. Prin urmare, această intervenție este recomandată persoanelor normoponderale, supraponderale sau celor care au un grad mic de obezitate și care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic prin eliminarea depozitelor de grăsime.

 

 • Voi scădea în greutate?

Este important de ținut minte că lipoaspirația/liposucția nu reprezintă o metodă de scădere în greutate și nu înlocuiește un stil de viață sănătos. Această procedură se adresează mai degrabă persoanelor care doresc să își îmbunătățească aspectul fizic, eliminând depozitele de grăsime localizate în zone precum abdomen, coapse, picioare, brațe, genunchi, gambe sau glezne. Cantitatea de grăsime aspirată în timpul intervenției nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale, ci asupra aspectului general al corpului. Pentru a slăbi, este recomandat să adopți un stil de viață sănătos, ce presupune un regim alimentar echilibrat și exerciții fizice regulate. În cazul pacienților cu obezitate mai mare de gradul 1, lipoaspirația/liposucția nu reprezintă o soluție pe termen lung, deoarece depunerile de grăsime eliminate prin intervenție se vor refac rapid din cauza stilului de viață nesănătos.

 

 • Cât de multă grăsime se va elimina?

Pentru a obține un contur estetic plăcut al corpului, cantitatea de grăsime care trebuie eliminată prin lipoaspirație/liposucție trebuie să fie precisă. Dacă se îndepărtează prea puțină grăsime, rezultatele nu vor fi satisfăcătoare, iar dacă se îndepărtează prea multă, pot apărea cratere ciudate și denivelări nefirești, sau chiar pielea laxă, ceea ce necesită o intervenție suplimentară. La clinica Loran Skin evaluăm întregul contur al corpului și proporțiile naturale pentru a determina cantitatea optimă de grăsime care trebuie eliminată și metoda ideală de a realiza o schimbare armonioasă. De aceea, nu există riscul de subcorecție sau supracorecție în cazul pacienților noștri.

 

 • Este permanent rezultatul obținut?

Liposucția elimină permanent celulele de grăsime nedorite, astfel că, chiar și în cazul în care pacientul îngrașă, corpul său va avea un aspect mai echilibrat și zonele tratate nu vor acumula acea grăsime înestetică. Cu toate acestea, este important să se mențină un stil de viață sănătos pentru a menține rezultatele obținute prin intervenția chirurgicală. În cazul abdomenului, în special, este necesar să se adopte un regim alimentar echilibrat și să se facă exerciții fizice regulate pentru a menține forma dorită. La Loran Skin, suntem aici pentru a te ajuta să obții aspectul dorit într-un timp scurt și în siguranță, prin intermediul procedurii de lipoaspirație sau liposucție.

Încă ai întrebări? Vorbește cu medicul!
Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală
 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o consultație

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială

 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o consultație!
Discută cu medicul!

Vrei un corp de invidiat? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate