Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care îți va oferi un aspect mai tânăr.

 

De ce să nu transformi acei 40 de ani în 30 de ani?

lifting facial

Dacă vă simțiți nesiguri cu privire la aspectul pielii dumneavoastră și căutați o soluție eficientă, atunci liftingul facial ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră. În acest articol, vom discuta despre tot ceea ce trebuie să știți despre liftingul facial - de la tipurile de lifting facial disponibile, până la beneficii, costuri și riscuri.

 

Ce este un lifting facial?

Un lifting facial este un tratament chirurgical sau nechirurgical care ajută la îmbunătățirea aspectului feței prin reducerea ridurilor, îndepărtarea excesului de piele și îmbunătățirea conturului facial. Liftingul facial poate fi realizat într-un mod chirurgical sau nechirurgical și este o opțiune populară pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul feței.

 

Chirurgii esteticieni sunt capabili să realizeze multe proceduri de lifting facial nechirurgical în ultimii ani. Aceste proceduri au avansat semnificativ și au devenit mai performante și mai sigure.

 

În prezent, există opțiuni alternative de lifting facial nechirurgical care promit să șteargă ani de pe chipul tău, fără a recurge la operații estetice. Aceste proceduri combina tehnici minim invazive și nechirurgicale special concepute pentru a îmbunătăți tonusul și fermitatea pielii și a o rejuvena.

 

Diferența dintre un lifting facial nechirurgical și unul chirurgical constă în faptul că primul tip nu necesită incizii și pacienții se pot întoarce acasă imediat după tratament. De asemenea, disconfortul post-procedură este minim și de scurtă durată.

 

Cine este candidatul potrivit?

În mod obișnuit, ești considerat un candidat potrivit pentru liftingul facial dacă îndeplinești anumite criterii. În primul rând, trebuie să fii în stare bună de sănătate fizică și să nu suferi de afecțiuni care ar putea afecta vindecarea după intervenția chirurgicală. De asemenea, trebuie să fii nefumător, deoarece fumatul poate afecta negativ procesul de vindecare.

 

Este important să ai și o stare mentală sănătoasă și să ai așteptări realiste cu privire la rezultatele liftingului facial. Cei mai buni candidați pentru această procedură sunt persoanele care prezintă semne de îmbătrânire facială, dar care încă au o oarecare elasticitate a pielii. De obicei, acești pacienți au vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, dar pot fi și persoane mai tinere sau mai în vârstă, în funcție de caz.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Pregătirea pentru operația de lifting cervico-facial este esențială pentru obținerea unui rezultat de succes și pentru a minimiza riscurile de complicații. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de operație:

 • Consultația inițială cu medicul chirurg.

În timpul acesteia, medicul va examina zona facială și cervicală și va discuta cu dumneavoastră despre așteptările, opțiunile de tratament și riscurile asociate cu operația.

 • Anamneza medicală.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre istoricul medical și orice afecțiuni pe care le aveți sau medicamente pe care le luați.

 • Încetați fumatul.

Fumatul poate crește riscul de complicații postoperatorii, cum ar fi întârzierea vindecării rănilor și infecțiile. Este recomandat să renunțați la fumat cu cel puțin două săptămâni înainte și după operație.

 • Evitați anumite medicamente și suplimente.

Medicamentele și suplimentele care subțiază sângele pot crește riscul de sângerare în timpul operației. Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice medicamente sau suplimente pe care le luați și urmați sfaturile sale.

 • Stabiliți un plan post-operator.

Medicul dumneavoastră vă va instrui cu privire la îngrijirea postoperatorie, inclusiv la perioada de recuperare, la ce trebuie să faceți și să nu faceți și când trebuie să reveniți la activitățile normale.


Este important să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră înainte și după operație pentru a asigura un rezultat de succes și o recuperare cât mai ușoară posibil.

 

lifting facial

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

Vreau o consultație!

Etapele pregătirii pentru operația de lifting facial includ:

 • Consultația inițială: Aceasta este prima etapă a procesului și constă într-o discuție cu medicul tău estetician pentru a discuta despre motivele pentru care dorești operația de lifting cervico-facial, așteptările tale, starea ta de sănătate și orice alte întrebări sau îngrijorări pe care le ai. Medicul tău va evalua, de asemenea, starea generală a pielii tale, elasticitatea, densitatea și cantitatea de colagen și va lua în considerare și istoricul tău medical.
 • Analize de sânge și teste medicale: Pentru a te asigura că ești într-o stare bună de sănătate și că poți fi supus unei intervenții chirurgicale, medicul tău poate cere să efectuezi analize de sânge și alte teste medicale.
 • Întreruperea medicamentelor: Medicul tău îți poate cere să întrerupi anumite medicamente și suplimente alimentare cu o anumită perioadă înainte de operație, pentru a reduce riscul de sângerare și alte complicații.
 • Stilul de viață: Este important să ai un stil de viață sănătos înainte și după operația de lifting cervico-facial, inclusiv o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool.
 • Instrucțiuni preoperatorii: Medicul tău îți va oferi instrucțiuni detaliate cu privire la alimentația preoperatorie, la administrarea de medicamente și alte recomandări pentru pregătirea pentru operație.


Este important să urmezi toate instrucțiunile medicului tău și să ai încredere în echipei de specialiști care îți va face intervenția pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a te asigura că recuperarea ta decurge cât mai bine posibil.

 

Perioada de recuperare după intervenția de lifting facial poate dura câteva săptămâni, în funcție de gradul de intervenție și de felul în care pacientul se recuperează. În primele zile, este posibil să apară umflături și echimoze în zona feței, care se vor ameliora în timp.

 

În această perioadă, este important să evitați efortul fizic și să aveți grijă să nu vă loviți în zona intervenției. Medicul tău îți va oferi instrucțiuni detaliate cu privire la îngrijirea postoperatorie, precum și la momentul în care vei putea reveni la activitățile obișnuite.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Perioada de recuperare în urma intervenției cu lifting facial poate varia în funcție de gradul de invazivitate al procedurii și de particularitățile fiecărui pacient. În general, primele câteva zile după intervenție sunt cele mai dificile. Pacienții pot experimenta dureri ușoare sau disconfort, dar acestea pot fi gestionate cu medicamente prescrise de medic.

 

De obicei, primele 24-48 de ore după intervenție sunt critice, iar pacienții sunt sfătuiți să se odihnească într-o poziție semi-verticală, cu capul ridicat, pentru a minimiza umflarea și sângerarea. Este important să eviți orice activitate fizică solicitantă, precum ridicarea greutăților sau efortul fizic intens, și să te concentrezi pe odihnă și recuperare.

 

În perioada imediată după intervenție, este posibil să apară umflături, echimoze (vânătăi), senzații de amorțeală sau furnicături. Acestea sunt simptome normale și se vor ameliora în timp.

 

După primele zile, pacienții pot reveni treptat la activitățile obișnuite, cu excepția celor care implică efort fizic intens. De asemenea, este important să eviți expunerea la soare și să aplici creme cu factor de protecție solară pentru a preveni deteriorarea pielii.

 

În general, perioada de recuperare poate dura între 2-4 săptămâni, timp în care pacientul trebuie să fie atent la semnele de inflamație sau infecție. Este important să urmezi instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea zonei operate, precum și programul de urmărire postoperatorie pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

 

Întrebări frecvente

 • Cicatricea va fi vizibilă?

După operația de lifting facial, cicatricea va fi plasată în fața și în spatele urechii. În primele etape, aceasta va fi vizibilă sub forma unei linii roșii, însă pe măsură ce timpul trece și cicatrizarea evoluează, va deveni mai puțin vizibilă și se va estompa. Este important să știți că procesul de cicatrizare depinde în mare măsură de modul în care vă îngrijiți zona operată și de starea generală de sănătate. În ciuda faptului că nu putem garanta că cicatricea nu va fi deloc vizibilă, majoritatea pacienților noștri au raportat că aceasta este abia vizibilă, doar dacă sunt atenți și știu că este acolo.

 

 • Cât vor dura rezultatele?

Durata rezultatelor după operația de lifting facial variază între 1 și 10 ani, deoarece procesul de îmbătrânire este continuu și influențat de factori precum ereditatea, fumatul, expunerea la raze ultraviolete, stresul și consumul de alcool. Deși nu putem prezice exact cât timp va dura efectul liftingului, unele persoane păstrează aspectul tânăr și ferm al pielii chiar și după vârsta de 60 de ani, în timp ce altele își pierd rapid tonusul și fermitatea pielii. Este important să se ia în considerare acești factori și să se adopte un stil de viață sănătos pentru a menține rezultatele pe termen lung.

 

 • Există complicații?

Printre complicatiile cele mai serioase care pot sa apara in urma unei operatii de lifting facial se numara hematomul, o acumulare de sange in exces care poate afecta pielea fetei in primele ore si pana la 6-7 zile de la operatie. Este important sa se intervina prompt pentru a inlatura sangele si a opri sursa care l-a cauzat. De asemenea, se poate produce o leziune asupra ramurilor nervilor faciali, in special a ramurii nervului frontal (temporal), ceea ce poate duce la o cadere ireversibila a sprancenei de pe partea respectiva prin paralizia muschiului frontal.

Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală

 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o consultație!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială

 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o consultație!
Discută cu medicul!

Vrei să-ți redai tinerețea? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate