Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află totul despre procedura care poate șterge ca prin magie ridurile de expresie

Permite lumii să observe adevărata vârsta a sufletului tău tânăr!

botox, clinica loran skin

Botoxul, sau toxina botulinică, a câștigat o mare popularitate în ultimii ani în domeniul îngrijirii estetice și a devenit unul dintre cele mai căutate tratamente pentru atenuarea ridurilor și îmbunătățirea aspectului pielii. 


Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o proteină produsă de bacteria Clostridium botulinum și este principala substanță activă în tratamentul cu Botox. În doze mici și controlate, aceasta relaxează mușchii faciali, reducând astfel ridurile și liniile fine.

 

Mecanismul de acțiune al Botoxului

Botoxul funcționează prin blocarea impulsurilor nervoase care controlează contracția mușchilor. Acesta se leagă de proteinele de pe suprafața celulelor nervoase și împiedică eliberarea de acetilcolină, neurotransmițătorul responsabil de stimularea mușchilor. Ca rezultat, mușchii își pierd capacitatea de a se contracta, iar pielea devine mai netedă și mai relaxată.

 

Avantaje

 • Efect rapid: Botoxul își arată efectele în doar câteva zile de la injectare. Acest lucru îl face o opțiune atractivă pentru persoanele care doresc rezultate imediate.
 • Minim invaziv: Procedura este minim invazivă și nu necesită anestezie generală sau timp de recuperare. Acest lucru înseamnă că poți reveni la activitățile zilnice imediat după tratament.
 • Tratament personalizat: Un specialist experimentat poate adapta tratamentul în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient, asigurând un aspect natural și armonios.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Alegerea unui specialist de încredere

Primul pas în pregătirea pentru un tratament cu Botox este alegerea unui specialist experimentat și acreditat. Acesta ar trebui să fie un medic sau un chirurg estetician cu experiență în injectarea toxinei botulinice. Verifică calificările, recomandările și portofoliul medicului înainte de a te decide.

 

Consultația inițială

O consultație inițială este esențială pentru a discuta așteptările, obiectivele și eventualele contraindicații ale tratamentului. Specialistul ar trebui să îți explice în detaliu procedura, efectele secundare și rezultatele pe care le poți obține. Acesta este și momentul în care poți adresa întrebări și îți poți exprima preocupările.

 

Pregătirea fizică și emoțională

Pentru a te asigura că tratamentul cu Botox se va desfășura fără probleme, este important să te pregătești atât fizic, cât și emoțional. Înainte de procedură, evită medicamentele care pot provoca sângerări, cum ar fi aspirina sau antiinflamatoarele nesteroidiene. În plus, încearcă să te relaxezi și să te calmezi, pentru a reduce anxietatea și a facilita procesul.

 

botox, clinica loran skin
Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

botox, clinica loran skin
Vreau o consultație!

 

 

 • Consultația inițială:

Discuția cu specialistul despre așteptări, obiective și eventuale contraindicații. Acesta este momentul de a adresa întrebări și de a evalua dacă Botoxul este tratamentul potrivit pentru tine.

 • Pregătirea pentru tratament:

Evită medicamentele care pot provoca sângerări și încearcă să te relaxezi înainte de procedură. Asigură-te că ești bine hidratat și că ai mâncat ceva înainte de a merge la clinica estetică.

 • Tratamentul în sine:

Specialistul va curăța zona de tratament și va aplica o cremă anestezică locală, dacă este necesar. Apoi, va injecta Botoxul în mușchii țintă, folosind un ac foarte fin. Procedura este minim invazivă și durează aproximativ 10-30 de minute.

 • Perioada de recuperare:

Deși nu este nevoie de o perioadă de recuperare propriu-zisă, este posibil să apară unele efecte secundare temporare, precum umflături, vânătăi și sensibilitate la nivelul zonei tratate. Acestea ar trebui să se diminueze în câteva zile.

 • Urmărirea și ajustările:

La 1-2 săptămâni după tratament, specialistul poate solicita o programare de urmărire pentru a evalua rezultatele și a efectua ajustări, dacă este necesar. Rezultatele tratamentului cu Botox durează, în medie, între 3 și 6 luni.

Care este prețul?

Întrebări frecvente

 • Botoxul este sigur pentru toată lumea?

Deși tratamentul cu botox este considerat în general sigur, anumite condiții medicale sau alergii pot contraindica procedura. Discută cu specialistul tău despre istoricul tău medical înainte de a începe tratamentul.

 

 • Poate fi folosit botoxul în alte scopuri în afara esteticii?

Da, Botoxul a fost aprobat pentru tratamentul unor afecțiuni medicale, cum ar fi migrenele cronice, hiperhidroza (transpirația excesivă) și spasmele musculare.

 

 • Cât timp durează tratamentul cu botox?

Procedura în sine durează aproximativ 10-30 de minute, în funcție de numărul și complexitatea zonelor care necesită tratament.

 

 • Când vor apărea rezultatele tratamentului cu botox?

Efectele Botoxului încep să apară în câteva zile de la injectare și pot dura între 3 și 6 luni. Rezultatele variază în funcție de individ și de zona tratată.

 

 • Tratamentul cu botox este dureros?

Majoritatea pacienților descriu tratamentul ca fiind ușor inconfortabil, dar nu dureros. Specialistul poate aplica o cremă anestezică locală înainte de procedură pentru a reduce disconfortul.

 

 • Ce măsuri de precauție trebuie să iau după tratamentul cu botox?

Evită expunerea la soare, exercițiile fizice intense și consumul de alcool în primele 24 de ore după tratament. De asemenea, nu masa sau aplica presiune asupra zonei tratate pentru a preveni migrarea botoxului în alte zone ale feței.

Încă ai întrebări? Discută cu medicul!
Discută cu medicul!

Dr. Mocanu Laura

CEO Loran Skin, Medic specialist, Cosmetică medicală, Accidente și Complicații estetice, Formator

 

Dr. Mocanu Laura, CEO Loran Skin, pioner Loran Stripp Lips, are o experiență de peste 10 ani în domeniu și a participat la numeroase cursuri și congrese de specialitate în România și în străinătate (Anglia, Franța, Germania, Dubai, America, Turcia, etc.). 

 

Este o persoană pasionată de tot ce înseamnă sfera beauty, cu o atenție deosebită acordată detaliilor care pot aduce diferența. „Perfecțiunea" este scheletul pe care își clădește de fiecare dată toate planurile de tratament.

 

„Acord o atenție deosebită calității actului medical și îmi doresc să stabilesc, încă de la prima consultație, o relație solidă bazată pe încredere și corectitudine între specialist și pacient. Respectul față de „om" este o valoare primordială pentru mine, care ne poate duce mai aproape de succesul fiecărui tratament, îndeplinind complet nevoile și dorințelor celor care au încredere în serviciile de calitate oferite în clinica Loran Skin.”

Vreau o programare!

Dr. Cristofor Derioiu

Medic Specialist Primar, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială, Rejuvenare Facială

 

Dr. Cristofor Derioiu este un medic specialist primar în Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și Estetică Facială, cu o experiență vastă în rejuvenarea facială și o pasiune pentru armonia estetică a feței.

 

Dr. Derioiu s-a dedicat îmbunătățirii și redescoperirii frumuseții naturale a pacienților săi, punându-le zâmbetul pe buze. Participând la numeroase seminarii și obținând certificate de calificare, expertiza sa este recunoscută și apreciată în domeniul de expertiză.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o programare!
Discută cu medicul!

Vrei să scapi de acele pungi de sub ochi? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate