Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care îți readuce trăsăturile din tinerețe.

 

 

Știai că putem îmbunătăți complet întreaga expresivitate?

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală care poate îmbunătăți aspectul ochilor prin îndepărtarea excesului de piele, de grăsime sau de mușchi de pe pleoapele superioare și/sau inferioare. Această intervenție poate fi efectuată atât pentru motive estetice, cât și pentru probleme de sănătate.

 

Care este profilul candidatului potrivit pentru intervenție?

Candidații ideali pentru blefaroplastie sunt persoanele care se confruntă cu următoarele probleme:

 • Exces de piele sau de grăsime de pe pleoapele superioare și/sau inferioare;
 • Cearcăne pronunțate;
 • Aspect obosit sau îmbătrânit al ochilor.

Este important de menționat faptul că blefaroplastia poate fi efectuată atât la bărbați, cât și la femei și poate fi realizată la orice vârstă.

 

Pentru a stabili daca o blefaroplastie este potrivita pentru fiecare pacienta in parte, chirurgul plastician va realiza o analiza obiectiva a situatiei. Fiecare pacienta este un caz unic, astfel incat interventia trebuie sa fie individualizata, luand in considerare particularitatile prezentate.

 

Nu există o vârstă ideală pentru efectuarea blefaroplastiei, ci există o vârstă realistă la care se pot obține beneficii vizibile. Cu cât intervenția este realizată mai târziu sau cu cât afectarea estetică este mai mare, cu atât beneficiile intervenției vor fi mai spectaculoase.

 

Înainte de a efectua blefaroplastia, este necesar să se realizeze un bilanț preoperator care constă în analize de sânge și alte investigații necesare pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a actului chirurgical. În cadrul consultației, pacientul va fi informat despre eventualele neplăceri trecătoare sau definitive, complicatiile ce pot apărea și tratamentul necesar pentru remedierea lor. Informațiile despre costul blefaroplastiei se obțin în momentul consultării medicului.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Pregătirea pentru intervenția de blefaroplastie implică o serie de pași esențiali care vor asigura atât siguranța, cât și succesul procedurii chirurgicale.

 

Primul pas este o consultație completă cu chirurgul plastician, care va evalua starea de sănătate generală a pacientului, va discuta istoricul medical și va efectua un examen fizic detaliat al zonei în cauză. În timpul consultului, chirurgul va discuta și așteptările pacientului, precum și riscurile și beneficiile procedurii.

 

Înainte de intervenție, pacientul trebuie să fie sănătos și să se asigure că a comunicat în mod deschis și sincer orice problemă de sănătate și orice medicație pe care o ia. În unele cazuri, medicul poate recomanda teste de laborator sau evaluarea de către un medic specialist pentru a evalua riscurile medicale.

 

De asemenea, pacientul trebuie să urmeze instrucțiunile specifice de pregătire, cum ar fi evitarea anumitor medicamente care pot crește riscul de sângerare și ajustarea programului de medicamente existent pentru a evita orice complicații în timpul intervenției chirurgicale. Este important să nu consumi alcool sau să fumezi înainte de procedură.

 

blefaroplastie

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

blefaroplastie
Vreau o consultație!

Intervenția de blefaroplastie implică de obicei următoarele etape:

 • Anestezia: Pacientul este anesteziat local sau general, în funcție de preferința medicului și de complexitatea intervenției.
 • Incizia: În funcție de zona care trebuie tratată, se fac incizii precise în pliurile naturale ale pleoapelor superioare sau sub pleoapele inferioare. Aceste incizii sunt făcute în așa fel încât să lase cât mai puține cicatrici vizibile după intervenție.
 • Îndepărtarea excesului de piele și grăsime: Prin intermediul inciziilor, medicul îndepărtează excesul de piele și grăsime din zona tratată, modelând și remodelând pleoapele pentru un aspect mai tânăr și mai luminos.
 • Repozitionarea sau îndepărtarea țesutului: În cazurile în care este necesar, medicul poate îndepărta sau repoziționa țesutul și mușchii din zona tratată pentru a îmbunătăți aspectul general.
 • Închiderea inciziilor: După ce s-a terminat procedura de îndepărtare a excesului de piele și grăsime și, dacă este necesar, de repoziționare a țesutului, inciziile sunt închise cu atenție și cusute.
 • Aplicarea pansamentelor: După închiderea inciziilor, se aplică pansamente sterile și comprese pentru a reduce inflamația și pentru a proteja zona tratată.
 • Recuperarea: Pacientul va fi monitorizat după intervenție pentru a se asigura că se recuperează corespunzător. Medicul va da instrucțiuni specifice pentru îngrijirea postoperatorie, care includ aplicarea de comprese reci, evitarea exercițiilor fizice intense și a expunerii la soare, precum și administrarea de medicamente pentru a reduce durerea și inflamația.

 

Este important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului pentru a te asigura că te recuperezi corespunzător și pentru a obține cele mai bune rezultate.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Procesul de recuperare după intervenția de blefaroplastie este unul important pentru obținerea unui rezultat optim și durabil. În primele zile după intervenție, zona operată va fi umflată și vor apărea vânătăi periorbitale accentuate, însă acestea se vor diminua treptat. Pacientul va fi instruit să păstreze capul ridicat mai sus decât corpul în prima săptămână postoperatorie, pentru a ajuta la reducerea umflăturilor. De asemenea, ochii trebuie protejați de lumina puternică sau de vânt prin purtarea ochelarilor de soare.

 

 • Inciziile se vor vindeca în aproximativ 5-10 zile;
 • Materialele de sutură vor fi îndepărtate de obicei la 5 zile postoperator.

 

După această perioadă, pacientul poate începe să folosească machiajul pentru a camufla liniile de incizie. Procesul de vindecare continuă timp de câteva săptămâni, iar umflarea va dispărea treptat, iar funcția vizuală se va îmbunătăți. Rezultatele finale ale intervenției vor apărea la câteva săptămâni postoperator și vor fi foarte durabile. Pentru a menține rezultatele pe termen lung, este important să se protejeze zona operată de razele UV prin purtarea ochelarilor de soare în permanență.

Întrebări frecvente

 • Cum te simți în urma intervenției?

Starea ta după intervenția de blefaroplastie depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de procedură efectuată, dacă ai avut alte intervenții estetice în același timp și tipul de anestezie utilizată. În general, eventualele umflături sau vânătăi se vor reduce în câteva zile, dacă urmezi instrucțiunile date de medicul tău. După operație, va trebui să aplici un unguent special și comprese reci pe zona ochilor. După intervenție, vei primi instrucțiuni despre curățarea zonei operate și medicamente pentru a preveni infecția sau inflamația excesivă a zonei.

 

 • Cât durează procedura de blefaroplastie?

Procedura de blefaroplastie poate dura între 1 și 3 ore, în funcție de complexitatea intervenției.

 

 • Cât timp durează perioada de recuperare după blefaroplastie?

Perioada de recuperare poate varia în funcție de fiecare pacient în parte, dar de obicei durează între 7 și 10 zile.

 

 • Ce riscuri implică blefaroplastia?

Printre cele mai comune riscuri și complicații ale blefaroplastiei se numără umflături și vânătăi, infecții, sângerări și durere.

 

 • Pot femeile însărcinate sau care alăptează să facă o blefaroplastie?

Nu se recomandă efectuarea blefaroplastiei în timpul sarcinii sau alăptării.

Încă ai întrebări? Vorbește cu medicul!
Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală

 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o programare!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială

 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o programare!
Discută cu medicul!

Vrei să scapi de acele pungi de sub ochi? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate