Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care te va scăpa de complexe.

Cu maximă seriozitate, îți oferim rezultatele pe care le-ai visat!

augmentare sâni

Ce este augmentarea sânilor?

Augmentarea sânilor este o procedură chirurgicală în care se utilizează implanturi mamare pentru a mări dimensiunea și forma sânilor. Această intervenție este de obicei efectuată de către un chirurg plastician și poate fi o opțiune pentru femeile care doresc să-și îmbunătățească aspectul sânilor lor sau să obțină o dimensiune mai mare a bustului.

 

În timpul procedurii de augmentare a sânilor, chirurgul plastician va face o incizie în zona sânilor și va introduce implanturile mamare sub piele sau sub mușchiul pieptului. Aceste implanturi pot fi umplute cu diverse substanțe, cum ar fi soluții saline sau gel de silicon.

 

După intervenție, pacientul poate experimenta o perioadă de recuperare care poate varia în funcție de tipul de intervenție efectuată. Este important să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la perioada de recuperare și la modul de îngrijire a sânilor după intervenție.

 

Este important să luați în considerare toate riscurile și beneficiile augmentării sânilor și să discutați cu un chirurg plastician calificat pentru a decide dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.

 

Cine este candidatul ideal?

Candidatul ideal pentru augmentarea sânilor este o femeie sănătoasă, cu vârsta peste 18 ani, care are așteptări realiste cu privire la procedură și este nemulțumită de dimensiunea, forma sau simetria sânilor săi. În general, femeile care doresc să-și mărească sânii ar trebui să aibă sâni dezvoltați complet, deoarece implanturile mamare nu se recomandă pentru femeile care mai sunt în perioada de creștere.

 

Este important ca candidatul să aibă o stare de sănătate bună și să nu aibă afecțiuni medicale care ar putea crește riscul intervenției chirurgicale sau a recuperării. Femeile care au deja implanturi mamare și doresc să înlocuiască implanturile vechi sau să corecteze problemele cu implanturile existente ar putea fi, de asemenea, candidați buni pentru augmentarea sânilor.

 

Este important să aveți o discuție detaliată cu un chirurg plastician cu experiență pentru a discuta opțiunile și riscurile augmentării sânilor și pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră. Chirurgul dumneavoastră va examina și evalua dimensiunea, forma și simetria sânilor dumneavoastră, precum și sănătatea generală pentru a stabili dacă sunteți un candidat adecvat pentru procedură.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Dacă te pregătești pentru o intervenție de augmentare mamară, este important să ții cont de câteva lucruri pentru a te pregăti adecvat și a maximiza șansele de succes, minimizând riscurile și complicațiile.

 

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te pregăti pentru intervenția de augmentare mamară:

 • Găsește un chirurg plastician calificat și experimentat. Este important să alegi un chirurg plastician autorizat, cu experiență în intervenții de augmentare mamară și care să fie comunicativ și înțelegător față de nevoile tale. Discută cu medicul tău despre toate aspectele intervenției, inclusiv riscuri, beneficii și perioada de recuperare.
 • Informează-ți medicul despre toate medicamentele pe care le iei. Este important să informezi medicul tău despre toate medicamentele pe care le iei, inclusiv suplimentele alimentare, vitaminele sau alte tratamente prescrise sau administrate fără prescripție medicală.
 • Oprirea fumatului și a consumului de alcool. Este recomandat să nu fumezi și să nu consumi alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală. Fumatul și consumul de alcool pot afecta negativ procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații.
 • Efectuează testele medicale solicitate de medicul tău. Medicul tău va cere să efectuezi unele teste medicale, inclusiv analize de sânge, examen fizic și evaluare preoperatorie pentru a verifica dacă ești în stare bună de sănătate pentru intervenția chirurgicală.
 • Achiziționează haine confortabile și alte lucruri necesare. Ar trebui să cumperi haine confortabile, inclusiv sutiene speciale post-operatorii și să achiziționezi alte produse recomandate de medicul tău pentru perioada de recuperare. Este important să te pregătești din timp pentru a fi cât mai confortabil în perioada post-operatorie.
 • Respectă toate instrucțiunile medicului tău. Este important să urmezi cu strictețe toate instrucțiunile medicului tău înainte și după intervenția chirurgicală, inclusiv instrucțiunile referitoare la regimul alimentar, hidratarea, medicamentele și îngrijirea post-operatorie.


Pregătirea adecvată înainte de intervenția de augmentare mamară poate ajuta la minimizarea riscurilor și complicațiilor și la îmbunătățirea procesului de recuperare. Este important să urmezi toate instrucțiunile medicului tău și să comunici deschis cu acesta despre orice întrebări sau îngrijorări pe care le ai.

 

augmentare sâni
Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

augmentare sâni
Vreau o consultație!

Iată câteva etape ale procedurii de augmentare mamară:

 • Consultația inițială cu chirurgul plastician: În cadrul acestei consultări, medicul tău va evalua starea ta de sănătate, va discuta despre istoricul medical și va examina dimensiunea, forma și textura sânilor tăi. În funcție de acestea, împreună veți discuta opțiunile de augmentare mamară, precum și beneficiile și riscurile fiecărei opțiuni.
 • Planificarea intervenției chirurgicale: După ce ai decis să faci intervenția, medicul tău va efectua un examen fizic și va efectua măsurători precise ale sânilor tăi pentru a determina dimensiunea și forma potrivită a implantului mamă. Împreună, veți alege tipul de implant mamă, dimensiunea și forma care sunt cele mai potrivite pentru tine.
 • Intervenția chirurgicală: În timpul intervenției chirurgicale, vei fi anesteziată și medicul tău va face o incizie în zona sânilor tăi pentru a introduce implantul mamă. Acestea pot fi plasate fie sub mușchiul pieptului, fie sub țesutul glandular al sânilor.
 • Perioada post-operatorie: După intervenția chirurgicală, vei fi supusă unei perioade de recuperare, care poate varia în funcție de procedura efectuată. În primele zile, s-ar putea să ai dureri și umflături și să simțiți disconfort. Medicul tău îți va oferi instrucțiuni specifice referitoare la regimul alimentar, medicamente, igienă personală și activitățile pe care le poți face sau nu.
 • Urmează controalele medicale periodice: După recuperarea post-operatorie, medicul tău va programa controale regulate pentru a monitoriza progresul și a verifica dacă există eventuale probleme sau complicații. Este important să urmezi instrucțiunile medicului tău și să-i comunici orice schimbări sau îngrijorări pe care le ai.


Este important să reții că fiecare pacientă are nevoi unice și că procedura de augmentare mamară poate varia în funcție de cazul individual. Discută cu medicul tău pentru a afla mai multe despre ce aștepți în cadrul fiecărei etape și despre cum poți te poți pregăti cât mai bine pentru intervenția chirurgicală.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Perioada de recuperare în urma intervenției de augmentare mamară poate varia în funcție de fiecare pacientă în parte, dar de obicei durează între două și patru săptămâni. Iată câteva informații importante despre perioada de recuperare după intervenția de augmentare mamară:

 • În primele zile după intervenție, vei simți o durere moderată și o umflătură a sânilor. Medicul tău îți va prescrie medicamente pentru durere pentru a te ajuta să te simți mai confortabil.
 • Este important să ai grijă de incizii și să respecți instrucțiunile medicului tău referitoare la îngrijirea post-operatorie. Trebuie să eviți mișcările bruște, să nu ridici obiecte grele și să nu faci efort fizic intensiv timp de câteva săptămâni după intervenție.
 • Este recomandat să porți un sutien special de compresie timp de câteva săptămâni după intervenție pentru a ajuta la reducerea umflăturii și pentru a oferi suport sânilor.
 • Este important să urmezi o dietă sănătoasă și echilibrată, să consumi multe lichide și să eviți alimentele care pot provoca inflamație sau alte complicații.
 • Este important să urmezi instrucțiunile medicului tău și să te prezinți la controalele periodice pentru a monitoriza procesul de recuperare și pentru a verifica dacă există eventuale probleme sau complicații.

În general, după o perioadă de recuperare de aproximativ două săptămâni, poți reveni la activitățile de zi cu zi, dar este important să eviți efortul fizic intensiv timp de cel puțin 4-6 săptămâni după intervenție. Discută cu medicul tău despre orice îngrijorare sau întrebare legată de perioada de recuperare și respectă instrucțiunile acestuia pentru a asigura o recuperare cât mai rapidă și mai sigură posibil.

 

Întrebări frecvente

 • Ce mărime de implant sa aleg?

Alegerea dimensiunii implantului potrivit este o decizie foarte personală și depinde de o serie de factori, precum anatomia ta, forma și dimensiunea sânilor tăi și preferințele personale. Este important să discuți cu medicul tău pentru a determina mărimea implantului potrivit pentru tine.

 

În timpul consultării, medicul tău va efectua o evaluare a sânilor tăi și va discuta cu tine despre opțiunile disponibile pentru mărimea implantului. În general, medicul va lua în considerare dimensiunea și forma sânilor tăi, proporțiile corpului tău și nivelul de activitate fizică pe care îl ai în mod obișnuit.

 

Este important să ai așteptări realiste cu privire la dimensiunea implantului, astfel încât să obții un rezultat natural și proporțional cu corpul tău. Medicul tău îți poate arăta fotografii ale altor paciente care au făcut augmentare mamară cu dimensiuni similare de implant, ceea ce poate ajuta la alegerea dimensiunii potrivite pentru tine.

 

Este important să comunici cu medicul tău orice întrebări sau îngrijorări pe care le ai cu privire la alegerea dimensiunii implantului. În final, decizia este una personală și trebuie să iei în considerare toate informațiile și să faci alegerea care este potrivită pentru tine.

 

 • Cum mă voi simți după operație?

După intervenția de augmentare mamară, este normal să simțiți o durere moderată, umflături și o senzație de tensiune la nivelul sânilor. Medicul tău îți va prescrie medicamente pentru durere pentru a te ajuta să te simți mai confortabil. În plus, vei purta un sutien special de compresie pentru a ajuta la reducerea umflăturii și pentru a oferi suport sânilor.

 

În primele câteva zile după intervenție, este important să te odihnești și să eviți mișcările bruște și activitățile care pot exercita presiune asupra sânilor. Medicul tău îți va oferi instrucțiuni specifice privind activitățile pe care trebuie să le eviți și pe cele care sunt sigure de făcut.

 

Este important să îți monitorizezi simptomele și să anunți medicul tău dacă apar schimbări semnificative, cum ar fi o creștere semnificativă a durerii, sângerări sau semne de infecție, cum ar fi febră sau roșeață la nivelul sânilor.

 

Pe măsură ce te recuperezi, durerea și umflarea vor începe să se reducă, iar sânii tăi vor începe să se vindece. Este important să urmezi instrucțiunile medicului tău cu privire la îngrijirea post-operatorie, inclusiv curățarea și schimbarea bandajelor și a sutienului special de compresie.

 

Este normal să te simți obosită sau să ai nevoie de mai mult somn decât de obicei în primele câteva zile sau săptămâni după intervenție. Pe măsură ce te recuperezi, te poți întoarce la activitățile normale treptat, evitând însă activitățile fizice intense sau exercițiile până la recomandarea medicului tău.

Încă ai întrebări? Vorbește cu medicul!
Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală
 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o programare!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială
 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o programare!
Discută cu medicul!

Vrei să scapi de acele pungi de sub ochi? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate