Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care îți poate oferi un abdomen plat și tonifiat.

 

Vrei să îți schimbi aspectul abdomenului și să ai un corp mai atractiv? 

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală care îndepărtează excesul de piele și grăsime de pe abdomen, ajutând la obținerea unui abdomen plat și tonifiat. Este o opțiune populară pentru cei care doresc să își îmbunătățească aspectul corpului și să elimine excesul de grăsime și piele care nu poate fi eliminat prin dietă și exerciții fizice.

 

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală care are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdominală. Această procedură este o soluție pentru persoanele care au un abdomen flasc sau un exces de piele și grăsime în această zonă, ca urmare a unei pierderi semnificative în greutate sau a sarcinilor multiple. În plus, abdominoplastia poate ajuta la repararea mușchilor abdominali slăbiți sau deteriorați, ceea ce poate duce la un aspect mai tonifiat al abdomenului.

 

Există două tipuri principale de abdominoplastie: totală și parțială.

 • În cazul abdominoplastiei parțiale, se intervine numai asupra țesuturilor abdominale situate sub ombilic, fără a se afecta poziția acestuia. În unele cazuri, această procedură poate fi asociată cu lipoaspirația pentru a remodela zona abdomenului superior și/sau a flancurilor.
 • Abdominoplastia totală se realizează numai în cazul în care există o laxitate excesivă a pielii și a țesuturilor situate în zona superioară a abdomenului (deasupra de ombilic), necesitând astfel o corecție completă a zonei abdominale. În cadrul acestei proceduri, se realizează și o repoziționare a ombilicului pentru a obține un aspect armonios al abdomenului.

 

Abdominoplastia poate fi o soluție eficientă pentru a trata următoarele probleme estetice la nivel abdominal:

 • Exces de piele flască și căzută care nu poate fi eliminată prin dietă și exerciții fizice;
 • Abdomen proeminent sau "burtă", care creează o disproportie cu restul corpului;
 • Musculatură abdominală slăbită sau deteriorată ca urmare a sarcinilor multiple sau a îmbătrânirii;
 • Exces de grăsime localizat în zona abdominală sub piele.

Cum decurge intervenția chirurgicală?

Înainte de a începe procedura, medicul va discuta cu dumneavoastră despre anestezia folosită și va marca zona de intervenție. În general, anestezia folosită pentru abdominoplastie este anestezia generală, ceea ce înseamnă că veți fi adormit pe parcursul procedurii.

 

În timpul procedurii de abdominoplastie completă, medicul va face o incizie orizontală în zona abdominală, în apropierea osului pubian. Această incizie va permite medicului să îndepărteze excesul de piele și grăsime din zona abdominală și să repare mușchii abdominali slăbiți sau deteriorați.

 

În cazul abdominoplastiei mini, medicul va face o incizie mai mică în zona abdominală inferioară și va îndepărta doar excesul de piele și grăsime din această zonă.

 

După ce a fost îndepărtat excesul de piele și grăsime, medicul va sutura pielea și va aplica bandaje pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și a sângerărilor. În unele cazuri, medicul poate instala un drenaj temporar pentru a ajuta la eliminarea excesului de fluid din zona intervenției.

 

Procedura de abdominoplastie durează în general între 2 și 5 ore, în funcție de complexitatea procedurii și de tipul de anestezie utilizat.

 

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

Vreau o consultație!

Etapele unei intervenții de abdominoplastie includ:

 • Anestezia: Medicul va discuta cu pacientul despre tipul de anestezie care va fi folosit pentru a asigura confortul și siguranța pacientului în timpul procedurii.
 • Marcare: Înainte de începerea procedurii, medicul va marca zona de intervenție pe abdomenul pacientului.
 • Incizia: Medicul va face o incizie orizontală în zona abdominală, în apropierea osului pubian, sau o incizie mai mică în cazul unei abdominoplastii mini.
 • Separarea pielii: Medicul va separa pielea de grăsime și mușchii abdominali pentru a putea accesa excesul de piele și grăsime din zona abdominală.
 • Îndepărtarea excesului de piele și grăsime: Medicul va îndepărta excesul de piele și grăsime din zona abdominală.
 • Repararea mușchilor abdominali: În cazul în care mușchii abdominali sunt slăbiți sau deteriorați, medicul poate efectua o procedură de reparare.
 • Suturarea pielii: După îndepărtarea excesului de piele și grăsime și eventuala reparare a mușchilor, medicul va sutura pielea într-o poziție nouă.
 • Aplicarea bandajelor și a drenajului temporar: Medicul poate aplica bandaje pentru a ajuta la reducerea umflăturii și a sângerării și poate instala un drenaj temporar pentru a ajuta la eliminarea excesului de fluid din zona intervenției.
 • Recuperarea: Pacientul va avea nevoie de o perioadă de recuperare pentru a se vindeca și pentru a-și reveni după procedură.

 

În timpul perioadei de recuperare, pacientul va trebui să urmeze instrucțiunile medicului pentru a ajuta la reducerea umflăturii și a durerii și pentru a preveni infecțiile. Este important să urmați instrucțiunile medicului și să respectați restricțiile legate de activitatea fizică în timpul perioadei de recuperare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Recuperarea după intervenția de abdominoplastie este un proces care necesită multă răbdare și atenție din partea pacientului. După intervenție, medicul va aplica o burtieră specială care trebuie purtată timp de cel puțin 4 săptămâni, în funcție de recomandările medicului.

 

Perioada de recuperare după o abdominoplastie poate varia de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de tipul de procedură și de complexitatea acesteia. În primele zile după intervenție, este posibil să aveți o durere și disconfort în zona intervenției, precum și umflături și vânătăi. Este important să urmați instrucțiunile medicului pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și a durerii, precum și pentru a preveni infecțiile.

 

În timpul primei săptămâni după intervenție, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a face activități obișnuite, cum ar fi ridicarea obiectelor grele sau mersul pe scări. Este important să evitați activitățile fizice intense în primele săptămâni după intervenție, deoarece acestea pot afecta procesul de vindecare.

 

În general, veți putea reveni la activitățile normale după aproximativ 4-6 săptămâni, cu excepția activităților fizice intense. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre planul de recuperare și despre orice restricții legate de activitatea fizică.

abdominoplastie

Întrebări frecvente

 • Cât de dureroasă este abdominoplastia?

Abdominoplastia poate fi dureroasă, dar medicul dumneavoastră vă va prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă gestionați durerea și disconfortul.

 

 • Pot face o abdominoplastie dacă intenționez să am copii în viitor?

Este posibil să faceți o abdominoplastie înainte de a avea copii, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru. În general, este recomandat să așteptați până după ce aveți copii pentru a face o abdominoplastie, deoarece sarcina poate afecta rezultatele procedurii.

 

 • Ce fel de cicatrici voi avea după abdominoplastie?

Abdominoplastia implică o incizie în zona abdominală, ceea ce poate duce la cicatrici. În general, cicatricile vor fi situate în zona bikini, astfel încât să poată fi ascunse cu ușurință.

 

 • Trebuie să urmez un regim alimentar în urma intervenției?

După intervenția de abdominoplastie, nu se recomandă urmarea dietelor pentru slăbit imediat post-operator. Orice fluctuație ponderală semnificativă poate afecta rezultatul estetic, compromițându-l.

 

Pentru o recuperare eficientă, este important să consumați cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și să evitați anumite alimente. Printre acestea se numără brânzeturile fermentate, ouăle prăjite, cartofii prăjiți, carnea sărată, afumată sau cu sosuri, peștele prăjit sau afumat, pâinea, legumele și fructele uscate, grăsimile, fripturile și maioneza.

 

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră cu privire la un plan alimentar adecvat pentru perioada post-operatorie, astfel încât să asigurați o recuperare rapidă și eficientă.

 

Cât de vizibilă va fi cicatricea?

Dimensiunea cicatricei rezultate în urma unei intervenții de abdominoplastie variază în funcție de tehnica stabilită și de cantitatea de piele și grăsime care trebuie îndepărtate. De obicei, cicatricea se întinde de la zona deasupra părului pubian și continuă de fiecare parte, până la nivelul pliului inghinal, putând fi mai mult sau mai puțin lungă. Cu toate acestea, cicatricea poate fi ascunsă în zona acoperită de lenjeria intimă.

 

În cazul ombilicului, dacă este necesar să fie decupat și repoziționat în mijlocul abdomenului, va fi prezentă o cicatrice circulară în jurul acestuia. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră cu privire la dimensiunea cicatricei și să aveți așteptări realiste în ceea ce privește aspectul acesteia după intervenția de abdominoplastie.

Încă mai ai întrebări? Vorbește cu medicul!
dr alina mitcan

 

Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală

 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

 

Vreau o consultație!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială
 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o consultație!
Discută cu medicul!

Vrei un abdoment de invidiat? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate