Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Află tot ce trebuie să știi despre procedura care poate repara imperfecțiunile.

Și tu poți beneficia acum de rezultate de excepție, la clinica Loran Skin!

rinoplastie

Dacă te gândești să faci o rinoplastie, probabil ai multe întrebări despre procedura în sine, recuperarea și riscurile implicate. O rinoplastie este o intervenție chirurgicală care poate schimba forma, dimensiunea sau aspectul nasului. Poate fi realizată din motive estetice sau funcționale, cum ar fi ameliorarea problemei de respirație.

 

Ce este o rinoplastie?

Rinoplastia este o procedură chirurgicală care are ca scop schimbarea aspectului nasului. Poate fi realizată pentru a îmbunătăți funcția respiratorie sau pentru a schimba aspectul estetic al nasului. Rinoplastia poate fi realizată pentru a schimba dimensiunea nasului, forma sau proporțiile acestuia. Uneori, rinoplastia poate fi efectuată împreună cu o intervenție chirurgicală pentru a corecta deviația de sept.

 

În timpul procedurii de rinoplastie, chirurgul poate folosi anestezie generală sau anestezie locală, în funcție de preferința pacientului și de complexitatea procedurii. Chirurgul va face incizii la baza nasului și apoi va ridica pielea de pe cartilajul și oasele nasului pentru a accesa structura interioară a nasului. Cartilajul și oasele pot fi modelate sau tăiate pentru a schimba dimensiunea sau forma nasului. Uneori, pot fi adăugate implanturi pentru a crește volumul nasului. După ce schimbările sunt făcute, pielea este repusă la loc și se aplică o atelă și un bandaj pentru a ajuta la menținerea structurii nasului în timpul vindecării.

 

Cine este un candidat bun pentru rinoplastie?

Există mulți factori care pot determina dacă sunteți un candidat bun pentru rinoplastie. Dacă sunteți nemulțumit de aspectul nasului, ați suferit o traumă la nivelul nasului sau aveți dificultăți de respirație din cauza unei probleme structurale, rinoplastia ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră. Înainte de a decide să faceți o rinoplastie, trebuie să discutați cu chirurgul dumneavoastră despre așteptările dumneavoastră și despre ce puteți obține prin intermediul procedurii. Este important să aveți așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele, deoarece rinoplastia poate schimba aspectul nasului, dar nu poate schimba întregul aspect al feței.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Atunci când vă pregătiți pentru o intervenție de rinoplastie, este important să urmați sfaturile și instrucțiunile medicului dumneavoastră. Înainte de intervenție, ar trebui să consultați medicul dumneavoastră și să discutați cu el despre așteptările dumneavoastră și evaluarea situației dumneavoastră.

 

De asemenea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe care le luați, inclusiv suplimentele alimentare și medicamentele pe bază de plante. Medicul poate recomanda să întrerupeți aceste medicamente înainte de intervenție.

 

Este recomandat să evitați să fumați înainte și după intervenție, deoarece fumatul poate afecta procesul de vindecare și poate crește riscul de complicații. De asemenea, ar trebui să evitați să consumați alcool sau să luați aspirină sau alte medicamente antiinflamatoare cu câteva săptămâni înainte de intervenție.

 

Deoarece intervenția de rinoplastie poate necesita o perioadă de recuperare, este important să planificați să aveți pe cineva care să vă ajute după intervenție. Este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a face anumite activități și pentru a vă asigura că respectați instrucțiunile medicului pentru perioada de recuperare.

 

În general, este important să respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră și să fiți pregătit pentru intervenție pentru a maximiza șansele de succes și pentru a minimiza riscul de complicații.

 

Discută cu medicul!

Iată care sunt etapele

rinoplastie
Vreau o consultație!

 

 

Intervenția de rinoplastie poate varia în funcție de cazul fiecărui pacient, dar, în general, urmează următoarele etape:

 • Anestezia: înainte de intervenție, pacientul va primi anestezie generală sau locală cu sedare, în funcție de preferința medicului și de necesitățile pacientului.
 • Accesul la structurile nazale: chirurgul va face o incizie în interiorul nărilor sau pe partea de jos a nasului, lăsând astfel cicatrici mai puțin vizibile.
 • Resculptarea nasului: chirurgul va ajusta structurile cartilajului și oaselor nasului pentru a îndeplini obiectivele pacientului. Pot fi necesare modificări ale nasului în zona punții, vârfului, septului nazal sau ale fosei nazale.
 • Închiderea inciziei: după ce s-a terminat resculptarea, chirurgul va închide incizia cu țesuturi absorbabile sau cu fire care vor fi îndepărtate în timpul unei vizite ulterioare.
 • Pansamentul și ghipsul: în general, după intervenție, nasul este pansat și este aplicat un ghips care să susțină structurile nazale în timpul vindecării.
 • Monitorizarea postoperatorie: după intervenție, pacientul va fi monitorizat într-un salon de spital pentru a se asigura că recuperarea este în curs de desfășurare normal.

 

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre ceea ce puteți aștepta de la intervenție și despre eventualele riscuri și complicații. De asemenea, ar trebui să vă pregătiți pentru perioada de recuperare, care poate dura câteva săptămâni, în funcție de complexitatea intervenției și de timpul de vindecare a fiecărui pacient în parte.

Care este prețul?

Perioada de recuperare în urma intervenției

Perioada de recuperare după intervenția de rinoplastie poate varia în funcție de complexitatea intervenției și de timpul de vindecare a fiecărui pacient în parte. În general, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre perioada de recuperare:

 • Durere și disconfort: Este normal să experimentați o anumită durere și disconfort după intervenția de rinoplastie. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să gestionați durerea.
 • Pansament și ghips: După intervenție, nasul dumneavoastră va fi pansat și va avea un ghips pentru a susține structurile nazale în timpul vindecării. Medicul dumneavoastră vă va instrui cum să vă îngrijiți de nas în timpul acestei perioade.
  Umflarea și vânătăile: Este posibil să aveți umflături și vânătăi în jurul nasului și a ochilor. Acestea ar putea dura câteva săptămâni, dar se vor diminua treptat în timp.
 • Activități zilnice: Este important să evitați activitățile fizice intense, cum ar fi exercițiile fizice sau ridicarea greutăților, timp de câteva săptămâni după intervenție. De asemenea, ar trebui să evitați să vă suflați nasul și să vă curățați nasul prea agresiv.
 • Revenirea la muncă: În funcție de natura muncii dumneavoastră, este posibil să fiți capabil să vă întoarceți la muncă după o săptămână sau două, dar medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice în funcție de cazul dumneavoastră.

 

 

rinoplastie

Întrebări frecvente

 • Cât durează intervenția de rinoplastie?

Intervenția de rinoplastie poate dura de obicei între 1 și 3 ore, în funcție de complexitatea intervenției.


 • Cât timp durează perioada de recuperare după intervenția de rinoplastie?

Perioada de recuperare poate varia, dar în general pacienții pot reveni la activitățile zilnice după aproximativ o săptămână, iar rezultatele finale ale intervenției pot fi vizibile după câteva luni.


 • Este intervenția de rinoplastie dureroasă?

Este normal să simțiți disconfort după intervenția de rinoplastie, dar medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să gestionați durerea.

 

 • Pot fi necesare intervenții suplimentare după intervenția inițială de rinoplastie?

În unele cazuri, pot fi necesare intervenții suplimentare după intervenția inițială de rinoplastie, dar acest lucru depinde de cazul fiecărui pacient în parte.


 • Cât timp trebuie să aștept înainte de a putea face sport după intervenția de rinoplastie?

Medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice în funcție de cazul dumneavoastră, dar în general este recomandat să evitați activitățile fizice intense timp de câteva săptămâni după intervenție.


 • Pot avea loc complicații după intervenția de rinoplastie?

Orice intervenție chirurgicală poate prezenta riscuri și complicații, inclusiv intervenția de rinoplastie. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice riscuri sau complicații pot fi asociate cu intervenția și să urmați toate instrucțiunile postoperatorii pentru a minimiza riscul de complicații.

Discută cu medicul!

Dr. Alina Mitcan

Medic specialist, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Estetică Facială și Corporală, Rejuvenare Facială/ Corporală
 

Dr. Mitcan Alina Ionela este un chirurg plastician specializat în microchirurgie estetică și reconstructivă, cu o vastă experiență în domeniu și un simț estetic dezvoltat, chiar și în cele mai dificile proceduri.

 

Aceasta își dedică pasiunea față de frumusețea chipului uman și armonia simetriilor pentru a crea cele mai frumoase rezultate, astfel încât să aducă zâmbetul pe chipul pacienților săi. Lucrează în domeniul chirurgiei plastice de peste 6 ani, timp în care a participat la numeroase seminarii și a obținut certificate de calificare.

 

„Îmi doresc ca pacienții mei să se bucure de rezultate de excepție și să le pot îndeplini toate dorințele și nevoile, indiferent de problema cu care se confruntă. Consider că este foarte importantă comunicarea deschisă și sinceră între medic și pacient, astfel încât să se stabilească așteptările realiste și să se găsească cea mai bună soluție pentru fiecare caz în parte.”

Vreau o programare!

Dr. Andrei Balazadeh

Medic Specialist Primar, Chirurgie Plastică Reconstructivă, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Estetică Facială
 

Dr. Balazadeh este un medic specialist primar în chirurgie plastică reconstructivă, pasionat de arta și știința îmbunătățirii aspectului fizic, oferind soluții personalizate pacienților săi pentru a îmbunătăți aspectul feței și corpului lor.

 

Dr. Balazadeh este recunoscut pentru abilitatea sa de a realiza intervenții chirurgicale estetice de înaltă calitate, care produc rezultate remarcabile. Specializat în chirurgia reconstructivă și estetică, el este cunoscut pentru tehnicile sale inovatoare, care îmbunătățesc nu numai aspectul, ci și stima de sine a pacientului.

 

„Ca medic, am ca prioritate satisfacția pacienților mei și obținerea de rezultate de excepție în toate procedurile efectuate. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, îmi dedic întreaga atenție și expertiza pentru a le oferi rezultatele dorite și a le îndeplini nevoile și dorințele.”

Vreau o programare!
Discută cu medicul!

Vrei să scapi de acele pungi de sub ochi? Ce mai aștepți?

Este ușor să iei legătura cu noi!

 

Te așteptăm în locul în care visurile tale devin realitate